Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, uzun bir sürenin ardından medyanın karşısına geçti. Ardından Tucker Carlson ile yaptığı röportajda önemli açıklamalar yaptı. Durov, hükümetlerin artan gözetimiyle birlikte güvenli iletişim cihazlarına olan ihtiyacın artacağını belirtti. Ayrıca kripto para birimi donanım cüzdanlarından esinlenen yeni cihazların ortaya çıkacağını açıkladı. Ayrıca, Telegram’ın Rusya’dan ayrılması ve büyüme hedefleriyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Telegram’ın kurucusu, kripto para açıklaması yaptı
Pavel Durov, uzun bir aradan sonra Tucker Carlson’la yaptığı röportajla gündeme geldi. Bu röportajda, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Artan hükümet gözetiminin, kripto para birimi donanım cüzdanlarından ilham alan güvenli iletişim cihazlarının gelişimini teşvik edeceğine inanmakta. Durov, röportajda şu sözlere yer verdi:
Dünya giderek daha az hoşgörülü hale geliyor. Hükümetler, mahremiyete karşı daha az tolerans gösteriyor. Bu nedenle, artan hükümet gözetiminin, kripto paramızı depolamak için kullandığımız donanım cüzdanları gibi, güvenli iletişime yönelik donanım cihazları ve bu alandaki yenilikleri destekleyeceğine inanıyorum. Bu cihazlar açık bir trend çünkü daha fazla teknolojik güce sahipler.
Durov: Cüzdanımda birkaç yüz milyon dolarlık Bitcoin’im var
Telegram kurucusu, röportajda Rusya’dan ayrılmasından da bahsetti. Ayrıca ülkeden ayrılma sebebinin, herhangi bir hükümetin emrini kabul edememesi olduğunu belirtti. Diğer yandan, Telegram‘ın Rusya tarafından kontrol edildiğine dair iddiaları reddetti. Ayrıca bunların Telegram’ın büyümesinden endişe duyan rakipleri tarafından yayılan yanlış bir söylenti olduğunu vurguladı. Milyarder girişimci, Telegram’ın önümüzdeki bir yıl içinde aylık bir milyar aktif kullanıcıya ulaşmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
Röportajda kripto para yatırımlarına da değinen Durov, fiat para birimi ve Bitcoin cinsinden yüz milyonlarca dolar tuttuğunu, başka büyük varlıkları olmadığını ifade etti. Durov, “Banka hesabımda, fiat para ve Bitcoin cinsinden birkaç yüz milyon dolarım var” dedi. Pavel Durov’un açıklamaları, kripto para birimlerinin ve donanım cüzdanlarından ilham alan güvenli iletişim cihazlarının geleceği için önemli bir işaret. Telegram’ın bir milyar kullanıcı hedefi oldukça iddialı duruyor. Durov’un kripto para yatırımları ise, kripto paralara olan inancının bir yansıması olarak değerlendirilebiliyor.
Telegram’ın en son hamleleri
Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, güvenli iletişimi geliştirmek ve mahremiyeti korumak için kriptodan ilham alan donanım oluşturmayı önerdi. Bu vizyonun arkasında, FBI‘ın kendisini sorgulama süreci gibi faktörler yer alıyor. Ayrıca FBI’ın bir Telegram mühendisini, uygulamaya “arka kapılar” yerleştirmeye zorlama girişimleri de dikkat çekti. Dolayısıyla Durov’un düşünceleri, hükümetlerle yaşadığı rahatsız edici deneyimlerin bir karşılığı. Bu deneyimler, Durov’u kripto donanım cüzdanlarından ilham alan teknolojik çözümleri keşfetmeye yönlendirdi.
Bu güvenlik önlemlerine ek olarak Telegram, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Toncoin Blockchain’ini kullanan yeni bir ödeme özelliği gibi kripto işlevlerini entegre etmek için platformunu genişletti. Uygulamanın artan etkisini ve aylık bir milyara yaklaşan kullanıcı tabanını vurgulayan reklam geliri modeli başlattı.