Diğer besin ögeleri ile aynı anda da tüketilebiliyor ve damak tadını çok ciddi artırıyor. Ara öğünlerde tek başına tüketilen yoğurdun içerisine keten tohumu ya da nane gibi tatlandırıcı bitkiler atarak kendinize sağlıklı bir geçiş öğünü hazırlayabilirsiniz.
Market sütü ile yoğurt yapılmaz, bu sebeple köy yerlerinden ya da yine marketlerden tamamen organik ve katkısız inek sütü almanız gerekiyor. İnek sütünüzü temin ettiğinizi düşünerek, hemen evde kalıp gibi yoğurt tarifine geçelim. Maddeler halinde yoğurt yapımını anlatacağız.
İşte, evde yoğurt yapımı:
Yaklaşık olarak 8 saat sonra örtüyü kaldırıyoruz. Yoğurdu direkt olarak çok fazla sarsmadan buzdolabına atıyoruz. Yoğurdun hareket etmemesi de önemlidir ki bu lezzetini artıracaktır.
Buzdolabında 1 gün kadar bekleyen yoğurt artık hazır hale gelecek. Evde yapımı yoğurt tarifinin sonuna geldik. İşte bu kadar! Artık sizde ede yoğurt nasıl mayalanır sorusuna ve aynı zamanda evde yoğurt yapımına dair her şeyi öğrendiniz. Merak ettiklerinizi ücretsiz yorum atarak bizlere sormayı unutmayın.
Yoğurt mayalama işleminde biz kaynayan sütün 1 gün kadar buzdolabında beklemesini öneriyoruz. 1 gün sonra yoğurt mayalama tarifine devam edebilirsiniz. Yoğurt nasıl mayalanır püf noktalarını da şimdi açıklıyoruz. Yoğurdu sıcak bir şekilde mayalarsanız çok ekşi bir yoğurt elde etmiş olursunuz. Yoğurt mayalama derecesi 43 derecedir. 42-44 derece ve arası yoğurt kaç derecede mayalanır sorusuna cevap verir.
Tahta kaşık ile karıştırmaya bu aşamada başlayabilirsiniz. Sütteki pütür tamamen yok olana kadar tahta kaşık ile karıştırmanız gerekiyor. Yoğurt kaç saatte mayalanır sorusunun cevabı ortalama olarak 24 saattir diyebiliriz. Mayalama sırasında kabın sabit durmasını gerektiğini de söyleyelim.